10.10.2024 / 09:10 Fudbal - Bio je sjajan

FK Sloboda dovodi veliko pojačanje: Stiže bivši napadač Hajduka

FK Sloboda dovodi veliko pojačanje: Stiže bivši napadač Hajduka
Foto: Pixsell
Ahmed Said (31), bivši napadač Hajduka, nakon godinu i tri mjeseca bez kluba pred potpisom je ugovora sa Slobodom iz Tuzle, s kojom trenira već par dana.

Tuzlaci su trenutno u jako teškoj situaciji. Trenutno su pretposljednji sa samo dva osvojena boda u devet odigranih utakmica i pred njima je jako težak zadatak za ostanak u ligi.

Said je svojevremeno bio u Hajduku u kojem je u 67 nastupa postigao 21 i namjestio 15 golova. No ne treba joj ponašanje po kojem je Said bio poznat na Poljudu tokom boravka tamo, od ljeta 2016. do januara 2019., kada je uz 500 hiljade eura odštete otišao u portugalski Olhanense.

Said je u Hajduku bio poznat po incidentima i kaznama. Na utakmici pretkola Europa lige protiv Evertona je uzeo loptu Anti Ercegu kada se ovaj spremao izvesti penal.

Said je zatim iz otetog jedanaesterca promašio. Nakon utakmice Kupa u Solinu potukao se sa suigračem Zvonimirom Kožuljom.

Zamalo se potukao s Hajdukovim golmanom Danteom Stipicom nakon utakmice s Lokomotivom, tokom koje se fizički sukobio sa Radonjićem. Zbog navedenih razloga bio je izbačen iz ekipe.

Navijači Hajduka su ga jednom napali u Splitu, a na Mercedesu su mu bile izbušene sve gume.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo