10.10.2024 / 07:40 Fudbal - Zvanični izbor

MLS proglasilo 22 najbolja mlada igrača lige, tu je i Bajraktarević

MLS proglasilo 22 najbolja mlada igrača lige, tu je i Bajraktarević
Foto: MLS
Najjače fudbalsko takmičenje u Sjedinjenim Američkim Državama, Major League Soccer (MLS), objavilo je listu najboljih mladih fudbalera koji nastupaju u toj ligi.

Pod nazivom "22 Under 22", MLS je predstavio 22 najbolja fudbalera lige koji su mlađi od 22 godine, a mjesto na listi našao je i bh. reprezentativac Esmir Bajraktarević.

Naš fudbaler iz New England Revolutiona na kraju je zauzeo deseto mjesto na listi.

"Nakon debija za SAD prošle zime, Bajraktarević je promijenio reprezentaciju i odlučio nastupati za Bosnu i Hercegovinu. Ovaj dinamični krillni napadač već je pokazao kvalitetu tako što je asistirao ikonskom napadaču Edinu Džeki za gol u svom debiju. Njegove partije pokazuju izuzetno visoki potencijal i sve se više priča o transferu u Evropu za veliki novac", piše na stranici MLS-a o Bajraktareviću.

Listu predvodi Diego Gomez iz Miamija, a slijede ga Diego Luna iz Real Salt Lakea, zatim Jack McGlynn iz Philadelphije, Brian Gutierrez iz Chicaga, Federico Redondo iz Miamija...

Bajraktarević nije našao mjesto u zvaničnom izboru najboljih 11 sastavljenih od igrača mlađih od 22 godine, gdje se na krilnim pozicijama nalaze već spomenuti Gomez i Gutierrez.

Esmir Bajraktarević ima tek 19 godina, a ove sezone je za svoj New England odigrao 28 utakmica u MLS ligi uz učinak od tri gola i jedne asistencije.

Trenutno se nalazi na okupljanju reprezentacije BiH, za koju je debitovao prošlog mjeseca u susretu protiv Holandije.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo