09.10.2024 / 18:44 Crna hronika - Kamo dalje!?

Sistemski nered: Jedan udes paralizuje Sarajevo, uviđaj traje preko tri sata!

Sistemski nered: Jedan udes paralizuje Sarajevo, uviđaj traje preko tri sata!

Svaka, pa i manja saobraćajna nesreća u glavnom gradu BiH prava je noćna mora za građane. Kako za njih tako i za privredu, od čekanja kamiona do velike potrošnje goriva.

Posebno se to odnosi na pravac iz Sarajeva prema Vogošći i obrnuto iz Vogošće prema Sarajevu. Saobraćajna infrastruktura je suštinski problem. Neizgradnja saobraćajnica dugogodišnji je problem koji direktno utiče na kvalitet života građana, kao i na razvoj privrede. Šesta transverzala upravo predviđa spoj grada sa Kobiljom Glavom, no gužve na pravcu Vogošća - Sarajevo ukazuju da bi izlaz na Hotonj zapravo bio i bolja opcija za ovu saobraćajnicu.

No, do njene izgradnje ćemo se načekati. A kada je već tako, onda bi barem MUP KS trebao biti na visini zadatka. Današnji kolaps dokaz je da to nije.

Naime, udes na Kobiljoj Glavi u kojem nije bilo žrtava dogodio se u 15 sati, a uviđaj je trajao preko tri sata. Automobili su sa Kobilje Glave preusmjeravani na alternativne pravce.

Jedan od njih je kroz naselje Šip do raskrsnice u ulici Alipašina. Na raskrsnici novi kolaps, jer policijskih patrola koje bi trebale regulisati saobraćaj, nije bilo.

Sve dok je tako iz dana u dan svjedočit ćemo kilometarskim kolonama na ulazu i izlazu iz glavnog grada.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo