09.10.2024 / 17:58 Fudbal - Zbog reprezentacija

Borac u velikim problemima za meč sa Veležom

Borac u velikim problemima za meč sa Veležom
Foto: FK Velež

Borac i Velež će se u subotu, 12. oktobra, sastati u zaostalom meču prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ovaj duel, koji se igra na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, održat će se u internacionalnom terminu, zbog čega oba tima neće biti u punom sastavu.

Trener Borca, Mladen Žižović, neće moći računati na Envera Kulašina koji je dobio poziv selektora Sergeja Barbareza za nadolazeće utakmice reprezentacije protiv Njemačke i Mađarske. S druge strane, u ekipi Veleža izostat će golman Osman Hadžikić, koji je također na Barbarezovom spisku.

Borac će biti oslabljen i izostankom Damjana Šiškovskog, koji brani boje Sjeverne Makedonije, crnogorskog reprezentativca Marka Vukčevića, te Juricha Caroline koji nastupa za selekciju Curacaoa.

Uz to, Nedim Keranović je pozvan u U21 selekciju Bosne i Hercegovine za duel s Kiprom, dok je Tarik Šikal iz Veleža takođe na spisku mlade reprezentacije. Juniorska selekcija BiH će na pripremama imati Pavla Đajića, Jusufa Terzića i Stefana Marčetića iz Borca.

Utakmica između Borca i Veleža zakazana je za 18 sati, dok će Banjalučani 16. oktobra igrati protiv Igmana u Konjicu u još jednom zaostalom meču. Nakon toga, 20. oktobra, Borac će odmjeriti snage s Željezničarom u susretu koji je odgođen u okviru 10. kola.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo