09.10.2024 / 15:03 Fudbal - Liga nacija

Čak osam Nijemaca otkazalo Zenicu: Kapiten Kimmich im poslao poruku

Čak osam Nijemaca otkazalo Zenicu: Kapiten Kimmich im poslao poruku
Foto: Agencije
Kapiten njemačke reprezentacije Joshua Kimmich reagovao je nakon problema koje su zadesile njegovu selekciju uoči duela trećeg kola Lige nacija protiv Bosne i Hercegovine koja se igra u petak u Zenici.

"Poseban je osjećaj igrati za Njemačku. Bez obzira imate li 100 međunarodnih utakmica ili 3, imate li 34 godine ili 19. Govoreći općenito, ovo ne vrijedi samo za Lena, ako neko ne želi biti tamo, onda ne mora doći", poručio je Kimmich.

"Imamo dovoljno drugih igrača koji stvarno uživaju biti ovdje", dodao je kapiten Njemačke.

Podsjećamo, njemački selektor Julian Nagelsmann suočio se sa velikim brojem otkaza pred utakmice protiv Bosne i Hercegovine i Holandije.

Osim zvijezda poput Jamala Musiale i Kaija Havertza, koji su otkazali dolazak u reprezentaciju zbog povreda, Nagelsmannu se iz istog razloga neće odazvati ni Robin Koch, David Raum i Benjamin Henrichs, koji je posljednji koji je 'otpao' za predstojeće duele.

Kada se još tome prirodaju fudbaleri koji su završili svoje reprezentativne karijere nakon Evropskog prvenstva (Kroos, Muller, Neuer, Gundogan..), jasno je kako će Njemačka na utakmici u Zenici u petak (11.10.) zaigrati u neobičnom sastavu.

Duel BiH i Njemačke igra se u petak od 20:45 sati na stadionu Bilino Polje u Zenici.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo