09.10.2024 / 14:16 Tenis - Bez problema s Rusom

Đoković prilično lako do četvrtfinala Mastersa u Šangaju

Đoković prilično lako do četvrtfinala Mastersa u Šangaju
Foto: Agencije
Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Mastersa koji se održava u Šangaju. Đoković je za sedamdesetak minuta igre porazio Rusa Romana Safijulina u dva seta.

Rezultat je bio 6:3, 6:2, a naredni rival osvajaču 24 Grand Slam titule biće Čeh Jakub Menšik, koji je bio bolji od Grigora Dimitrova sa 6:3, 3:6, 6:4.

Dobro je odigrao Đoković protiv 61. tenisera svijeta, iako se u tri navrata suočavao sa brejk-loptama rivala. Ključne brejkove napravio je u osmom gemu prvog i prvom gemu drugog seta.

“Ovo su moja dva najbolja meča zaredom u posljednjih nekoliko mjeseci. Nisam ovako igrao od Olimpijskih igara, raduje me da je da sam dostigao ovaj nivo igre. Drago mi je što sam brzo završio meč protiv Safijulina koji igra u odličnoj formi”, izjavio je Novak Đoković posle pobjede.

Novak sada ima 17 pobjeda u 19 mečeva u periodu od starta Roland Garrosa, a u Šangaju će 10. put u karijeri igrati četvrtfinale. U pitanju je nevjerovatno 91. četvrtfinale Mastersa u Đokovićevoj monumentalnoj karijeri.

Masters u Šangaju nije se igrao tri godine zbog pandemije koronavirusa, a potom ga je 2023. godine osvojio Hubert Hurkač. Najuspješniji igrač u historiji ovog takmičenja je upravo Đoković, koji je pehar u ovom kineskom gradu dizao četiri puta (2012, 2013, 2015, 2018).


(Vijesti.ba)

Izdvajamo