09.10.2024 / 12:42 BiH - Apel za pomoć

Pomozimo mladoj Mostarki Samanti Galić da ponovno stane na svoje noge

Pomozimo mladoj Mostarki Samanti Galić da ponovno stane na svoje noge

Roditelji Mostarke Samante Galić pozivaju sve ljude koji su u mogućnosti da se uključe u humanitarnu akciju sa svrhom prikupljanja novčanih sredstva za liječenje njihovog djeteta koje boluje od deformacije kuka i oba stopala.

Samanta Galić je rođena 13. jula 2002. godine u Mostru, a od rođena je dijete sa posebnim potrebama. Nepokretna je i nije sposobna za samostalan život, s obzirom da je u invalidskim kolicima potrebna joj je stalna njega. Operisana je prvi put u dobi sa godina u Mostaru, a u dobi od 8 godina apliciran je vanjski unilatrani fiksator na desni femur zbog planirane elongacije, navode njen roditelji u svom apelu.

Vanjski fiksator je izvađen nakon 15 dana i poslije toga nisu dobili očekivani rezultat te nije bilo nekog posebnog pomaka po pitanju istog.

"Uz toliku patnju i bol kroz koju smo prošli sve ove godine gledali smo sve pozitivno, vjera, nada u Boga i velika podrška rodbine i prijatelja. Naša borba se dalje nastavlja s tim što smo obilazili razne ustanove u Rijeci, Zagrebu...

Uvid na opsežnu medicinsku dokumentaciju i preglede od 4. mjeseca 2024. godine nakon fizikalnih terapija, napokon smo dobili odgovor.

Naša Samanta je dobila priliku da nakon toliko godina stane na svoje noge.

Ljekari su preporučili operaciju Achilove tetive kombiniranom metodom na stopalima, kao i elongacija tibijalis posterior i plantarna aponerezoktomija. Druga operacija će biti potrebna na kostima stopala. Poslije operacije je potrebna rehabilitacija i planirana je operacija umjetnog kuka. Stoga nam je velika želja da se naš heroj izbori", poručuju Samantina roditelji i pozivaju na pomoć kako bi omogućili svo djetetu ljepšu i bolju budućnost i da konačno nakon dugo godina na svoje noge.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo