09.10.2024 / 12:01 Regija - Prijetanja Vučiću?

Dačić o Zviceru: Opasnost dok je na slobodi

Dačić o Zviceru: Opasnost dok je na slobodi
Foto: Ilustracija

Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Srbije, izjavio je da su srpske vlasti onemogućile obračune kriminalnih grupa iz Crne Gore u Beogradu.

"Svako selo u Crnoj Gori ima svoju organizovanu grupu koje Beograd koriste kao mesto za obračun. Srbija je sasjekla krake tih kriminalnih hobotnica i posljednjih godina ovdje nije bilo mafijaških ubistava", rekao je Dačić 9. oktobra za TV Pink.

Dačić je naveo da je sigurnosni problem činjenica da je na slobodi Radoje Zvicer za kog se sumnja da je vođa takozvanog kavačkog kriminalnog klana iz Crne Gore.

"Dok je tako, postoji opasnost da on crta metu na čelu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića", izjavio je Dačić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o kriminalu 8. oktobra na samitu u Tivtu.

"Molim vas da nam manje u Srbiju šaljete kavčane i škaljarce. Neka rade ovdje gdje su i nastali. Samo da ne dolaze u Beograd jer ostavljaju mrtve za sobom", rekao je između ostalog Vučić odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka Procesa Brdo-Brioni.

Po podacima crnogorske policije, u međusobnom ratu kavačke i škaljarske kriminalne grupe porijeklom iz Kotora u Crnoj Gori od 2014. do danas ubijeno je više od 50 ljudi.

Crnogorske vlasti raspisale su potjernicu za Radojem Zvicerom zbog sumnje da je vođa organizovane kriminalne grupe odgovorne za više ubistava. Široj javnosti ime Radoja Zvicera postalo je poznato u maju 2020. kada je uspeo da izbjegne likvidaciju u Ukrajini.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo