09.10.2024 / 10:14 BiH - U pozorištima

MESS i Pomozi.ba u zajedničkoj akciji za pogođene poplavama: Postavljene kutije za priloge

MESS i Pomozi.ba u zajedničkoj akciji za pogođene poplavama: Postavljene kutije za priloge
Foto: MESS
Direkcija Festivala MESS u saradnji sa humanitarnom organizacijom Pomozi.ba danas počinje zajedničku akciju prikupljanja sredstava za područja pogođena poplavama.

Od danas pa do kraja festivala, na ulazu u sve teatarske kuće u kojima se budu igrale predstave će biti postavljene kutije za prikupljanje dobrovoljnih priloga.

- Kao festival koji kroz teatar uvijek komunicira o problemima društva, te ukazuje na važnost empatije i suosjećanja prema najugroženijima među nama, uvjereni smo da će naša publika i na ovaj način dati doprinos i pokazati solidarnost sa ljudima kojima je to u ovom trenutku najpotrebnije - navode iz Festivala MESS.

U sklopu All Inclusive programa će biti izvedena predstava "Nevidljiva igra" teatarske trupe Consequent iz Berlina na sceni SARTR-a u 18 sati, nakon koje će biti održana i panel diskusija sa publikom. U takmičarskom programu, danas su na repertoaru predstave „Posjeta“ u izvedbi teatra Migjeni Skadar u Narodnom pozorištu Sarajevo sa početkom u 19,30 te „Malograđanska svadba“ u produkciji Kamernog teatra 55, a koja je na sceni ovog pozorišta sa početkom u 21,30.

- Pozivamo svu publiku koja je u mogućnosti a koja će prisustvovati predstavama, da budu dijelom humanitarne akcije za pomoć našim sugrađanima u poplavljenim područijima - saopćeno je iz Festivala MESS.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo