09.10.2024 / 07:19 BiH - Video

Mirna noć iza mještana Jablanice i Konjica, pogledajte snimak iz Seonice

Mirna noć iza mještana Jablanice i Konjica, pogledajte snimak iz Seonice
Foto: X
Osim što su šira javnost i lokalno stanovništvo uznemireni sinoćnjom naredbom FUCZ za hitnu evakuaciju, iza Konjica i Jablanice je mirna noć.

Prema informacijama dežurnih službi protekla noć u Konjicu je prošla mirno osim intervencija na evakuaciji stanovništva iz sigurnosnih razloga i zbog naredbi Federalnog štaba CZ.

Nije bilo obilnijih padavina niti značajnih problema. Javnost je bila uspaničena Naredbom FUCZ koja je donesena, po riječima direkotra Aldina Brašnjića, na osnovu procjene ‘jednog meteorolog iz Hrvatske’.

S druge strane lokalne vlasti evakuisale su stanovništvo u kontinuitetu od 4. oktobra, pa se postavlja pitanje šta je FUCZ radila prethodnih dana. U svakom slučaju noć je protekla mirno bez najavljenih padavina.

Prema informacijama sa Facebook grupe Buturović Polje jutros u 04:16 sati proticala je mirna noć, a provedena je djelomična evakuacija stanovništva iz ugroženih područja, s obzirom na to da je više stotina građana odlučilo ostati u svojim domovima.

Vijesti.ba su dobile video snimak koji je nastao 3 sata iza ponoći iz mjesta Seonica kod Konjica, na kojem se vidi da radovi na sanaciji i prevenciji traju bez prestanka.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo