08.10.2024 / 16:20 Fudbal - Turski mediji

Sprema se astronomska ponuda za Livakovića

Sprema se astronomska ponuda za Livakovića
Foto: Arhiv
Dominik Livaković (29) prvi je golman Fenerbahčea otkako je u ljeto 2023. stigao iz Dinama.

Hrvatski reprezentativac dosad je upisao 53 nastupa u kojima je primio 54 pogotka, dok je 22 puta sačuvao čistu mrežu. Turski mediji ga hvale, kao primjerice za partiju protiv Twentea (1:1) u Evropa ligi, ali ga i svakih par sedmica sele u novi klub.

Informacije tamošnjih medija uglavnom se ne pokazuju tačnima. Fanatik sada piše da je Livaković podigao nivo branjenja ove sezone i da je zbog toga privukao interes nekolicine klubova, s time da su najviše, navodno, zagrizli bogati Saudijci. Ensonhaber nudi sličnu priču, ali kao ni Fanatik nema konkretno ime kluba koji želi hrvatskog golmana.

"Doznali smo da klubovi iz saudijske lige, koji su ga pratili na početku sezone, sada pripremaju novi potez. Očekuje se da će tokom zimskog perioda pokucati na vrata Fenerbahčea s astronomskom ponudom", piše Ensonhaber, a prenosi Index.hr.

Fenerbahče je prošle sezone osvojio čak 99 bodova u turskom prvenstvu, ali Livakovićev sastav ipak nije došao do titule, koja je pripala Galatasarayu s tri boda više. Fener se u aktuelnoj sezoni nalazi na četvrtom mjestu sa 16 bodova, šest manje od branioca naslova. U Evropa ligi je, pak, na četiri boda iz dva susreta.

Livakovićev ugovor s Fenerbahčeom, u kojem mu je trener slavni Portugalac Jose Mourinho, vrijedi do 2028. godine. Neupitan je starter i u reprezentaciji kod selektora Zlatka Dalića. Ukupno za Hrvatsku ima 59 nastupa te je s njom kao prvotimac osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 2022. i drugo u Ligi nacija 2023. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 11 miliona eura.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo