08.10.2024 / 11:20 BiH - Foto/Video

Pogledajte prizore razorenog Buturović Polja iz zraka

U noći s četvrtka na petak katastrofalne poplave i klizišta pogodili su područja Jablanice i Konjica, odnijevši brojne živote i načinivši ogromnu materijalnu štetu.

Vodena bujica je nosila sve pred sobom, kuće, puteve, kompletna imanja. Spasioci i danas tragaju za nestalim osobama, a Buturović Polje je odsječeno od magistralnog puta.

Ekipa portala Vijesti.ba jučer je ušla u Buturović Polje, mjesto koje je po broju stradalih i materijalnoj šteti, nakon Donje Jablanice najteže pogođeno u bujičnim poplavama.

Pogledajte prizore razorenog Buturović Polja iz zraka... Video i više fotografija u linku ispod https://www.vijesti.ba/clanak/662297/pogledajte-prizore-razorenog-buturovic-polja-iz-zraka

Posted by Vijesti.ba on Utorak, 8. oktobar 2024.

Na terenu je osim spasioca i ogromna mehanizacija. Među njima i mašine novopazarskog poduzetnika sa adresom u Sloveniji Fehima Seleka, čiji bageri se vide na snimku, ali i mašine brojnih drugih kompanija, o čemu smo pisali u našoj jučerašnjoj REPORTAŽI

U nastavku donosimo snimke iz zraka koji najbolje pokazju stanje u Buturović polju četiri dana nakon stravičnih poplava.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo