08.10.2024 / 09:34 Fudbal - Brazilski veznjak

Juventus tjera zvijezdu od 75 miliona eura nakon tri mjeseca?

Juventus tjera zvijezdu od 75 miliona eura nakon tri mjeseca?
Foto: X

Stigao je prošlog ljeta iz Aston Ville u Juventus...

Brazilski veznjak Douglas Luiz (26) u Aston Villi odigrao je sjajnu sezonu u Premier ligi. U 35 nastupa postigao je devet golova te upisao pet asistencija, a odigrao je 3002 minute. Očekivalo se da će u Juventusu nastaviti s dobrim fudbalom, no trenutno je daleko od svojih najboljih izdanja.

Luiz za momčad Thiaga Motte dosad ima osam nastupa, no nijedan od prve minute. Skupio je 222 minute u Serie A i Ligi prvaka, a u posljednje dvije utakmice skrivio je penal. Kod RB Leipziga pri 3:2 pobjedi njegova greška nije skupo koštala Staru damu, no zato je ona u nedjelju značajno oštetila torinski sastav.

Juventus je neočekivano odigrao 1:1 protiv Cagliarija u Torinu, a Luiz je u finišu utakmice nespretnim prekršajem skrivio jedanaesterac, iz kojeg je gost došao do boda. Tuttosport piše da Motta ne sumnja u tehničke kvalitete povremenog brazilskog reprezentativca.

Problem je u intenzitetu njegove igre jer Motta od svih igrača zahtijeva visok tempo i puno trke u oba pravca. Luiz to zasad ne uspijeva ispuniti i zbog toga je u drugom planu. Juventus će mu dati vremena do zime, a nakon toga će se odlučivati o njegovom statusu. Douglas Luiz prema Transfermarktu vrijedi 75 miliona eura, a još je bio igrač Manchester Cityja, Girone i Vasco da Game.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo