08.10.2024 / 07:38 Fudbal - Liga nacija

Njemačka oslabljena dolazi u Zenicu: Nagelsmann uputio naknadni poziv

Njemačka oslabljena dolazi u Zenicu: Nagelsmann uputio naknadni poziv

Julian Nagelsmann, selektor fudbalske reprezentacije Njemačke, ima dosta problema s povrijeđenim igračima uoči predstojeće dvije utakmice u Ligi nacija koje će igrati protiv Bosne i Hercegovine i protiv Holandije.

Pred fudbalskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine na rasporedu su nove dvije utakmice u Ligi nacija, a prvi protivnik će u Zenici biti selekcija Njemačke 11. oktobra.

Selektoru Sergeju Barbarezu do sada su zbog povreda otkazali Ifet Đakovac i Amar Dedić, a ništa manja glavobolja nije ni kod Juliana Nagelsmanna.

I prije same objave spiska znao je da neće moći računati na Ter Stegena zbog povrede, dok se Manuel Neuer ranije oprostio od reprezentacije.

Nakon što je objavio spisak, dolazak su otkazale možda i dvije najveće njemačke zvijezde, Jamal Musiala i Kai Havertz.

Robin Koch, defanzivac Eintrachta iz Frankfurta, novo je ime koje je otkazalo dolazak u Zenicu, a Julian Nagelsmann je zamjenu pronašao u Engleskoj.

Selektor Njemačke uputio je naknadni poziv fudbaleru Brentforda, Kevinu Schadeu, koji će tako zajedno sa selekcijom Njemačke stići u Bosnu i Hercegovinu za dva dana.

Reprezentacija Njemačke će zvanični trening pred utakmicu sa Zmajevima imati u četvrtak, 10. oktobra od 17:00 sati na Bilinom polju.

Nakon treninga je planirana press konferencija Nijemaca, a utakmica je na rasporedu 11. oktobra od 20:45 sati.

Tri dana nakon te utakmice naša reprezentacija će na Bilinom polju ugostiti selekciju Mađarske protiv koje smo u septembru u gostima igrali 0:0.

Tada će Njemačka biti domaćin Holandiji s kojom je prošlog mjeseca remizirala 2:2 na gostujućem terenu.

Spisak reprezentacije Njemačke

Prvobitno objavljeni spisak reprezentacije Njemačke izgleda ovako:

Golmani: Oliver Baumann (Hoffenheim), Alexander Nübel (Stuttgart), Janis Blaswich (RB Salzburg)

Odbrana: Waldemar Anton (Borussia Dortmund), Benjamin Henrichs (RB Leipzig), Joshua Kimmich (Bayern Munich), Maximilian Mittelstädt (Stuttgart), David Raum (RB Leipzig), Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen), Antonio Rüdiger (Real Madrid)

Vezni red: Robert Andrich (Bayer Leverkusen), Chris Führich (Stuttgart), Pascal Gross (Borussia Dortmund), Jamie Leweling (Stuttgart), Aleksandar Pavlovic (Bayern Munich), Angelo Stiller (Stuttgart), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen), Kevinu Schade (Brentford)

Napadači: Tim Kleindienst (Gladbach), Serge Gnabry (Bayern), Jonathan Burkardt (Mainz), Deniz Undav (Stuttgart).

(Vijesti.ba)

Izdvajamo