07.10.2024 / 17:23 Fudbal - Lijepe uspomene

Barbareza čeka poseban meč: Naježim se kada se sjetim Zenice, posebno Belgije...

Barbareza čeka poseban meč: Naježim se kada se sjetim Zenice, posebno Belgije...
Foto: Vijesti.ba/Ilustracija
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez uskoro će prvi put predvoditi našu selekciju na domaćem terenu.

Barbarez je do sada vodio BiH na već četiri utakmice, ali sve su bile odigrane u inostranstvu, tako da pred domaći selektorski debi kod njega vlada poseban osjećaj euforije.

“Volim Zenicu, obožavao sam igrati tamo i ponosan sam što sam igrao tamo. Naježim se kada se sjetim toga i ponosan sam zbog svega. Vidjeti ljude na tribinama, vidjeti vas novinare, ponosan sam. Volim ovu državu kakva god bila i kakve probleme imala", rekao je Barbarez, pa dodao:

"Jučer smo bili u Zenici, namjerno sam želio vidjeti stadion i kamp. Iz šale kažem ‘Zenica je ista kakva je bila kada sam ja igrao’. To je bila emocija najljepša za mene i najljepše vrijeme koje sam proveo".

"Sjećam se utakmice protiv Belgije i slika tribina, punije možda nikad nije bilo. To je nešto prvo što dođe. Svaka utakmica je bitna, pa i protiv Mađarske prijateljska kada je blato bilo. Živim tu emociju i to volim”, ističe Barbarez.

Podsjetimo, BiH u narednim danima očekuju dvije domaće utakmice u okviru Lige nacija. Prva je na rasporedu 11.10. protiv Njemačke, a zatim slijedi duel sa Mađarskom 14.10. Oba susreta će početi u 20:45 sati.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo