07.10.2024 / 13:43 BiH - Načelnik Centra

Mandić prisustvovao otvorenju vrtića 'Šip', pridužili mu se Uk i ministrica Muminović

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa premijerom Kantona Sarajevo Nihadom Ukom i ministricom Naidom Hotom Muminović svećano je otvorio prostorije novog vrtića na Šipu u Ulici Dejzina Bikića 6.

Da podsjetimo, radnici firme „Interming“ d.o.o. Sarajevo izvodili su radove na adaptaciji prostorija za smještaj vrtića na Šipu, a na osnovu ugovora kojeg su ranije potpisali direktor pomenute firme Izet Bajramović, načelnik Općine Centar Srđan Mandić i kantonalna ministrica odgoja i obrazovanja Naida Hota-Muminović.

- Ovo je još jedna u nizu zajedničkih aktivnosti Vlade Kantona i Opštine Centar, a posebno Ministarstva za odgoj i obrazovanje sa kojim smo puno lijepih stvari napravili i sa kojim zaista imamo odličnu saradnju. Prije tri godine smo otvorili Osnovnu školu na Šipu, a nastavak tih aktivnosti je otvaranje vrtića, rekao je načelnik Mandić.

Nadležne službe Općine Centar su provele proceduru odabira najpovoljnijeg izvođača radova, a vrijednost radova iznosila je 119.788 KM.

- Mi smo u proteklom periodu proširili obuhvat djece predškolskog odgoja za preko četiri hiljade. Registrovali smo četiri nova vrtića pri Javnoj ustanovi „Djeca Sarajeva“ i 22 nova privatna vrtića. Na ovaj način intenzivno rastemo i pratimo sve dobre preporuke u smislu povećanog obuhvata djece predškolskog odgoja i obrazovanja, rekla je Hota Muminović.

Kako je navedeno u predmjeru i predračunu radova odabranog izvođača prvobitno su izvođeni pripremni radovi, demontaža, čišćenje i rušenje unutrašnje i vanjske dotrajale stolarije, uklanjanje pregradnih zidova, mašinsko skidanje keramičkih pločica, te dotrajalih podova. Nakon toga uslijedili su zidarski, gipsani montažni, bravarski, keramičarski, podopolagački, molersko-farbarski, radovi na elektro i hidroinstalacijama, kao i instalacijama grijanja.

Kompletan projekat je realiziran u saradnji sa Javnom ustanovom „Djeca Sarajeva“.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo