05.10.2024 / 17:12 BiH - Iz zraka

Foto / Video: Pogledajte stanje ceste i pruge kod Komadinovog vrela

Tokom cijekog dana traje sanacije magistralne ceste M-17 na području Donje  Jablanice.

Snimci i fotografije koje je dronom zabilježila ekipa Vijesti.ba dan nakon tragedije, pokazuju pune razmjere materijalne štete.



JP Ceste Federacije BiH sinoć su već riješile zatrpavanje puta M17, kada je u pitanju Komadinovo Vrelo, što je omogućilo da iz pravca Mostara stigne pomoć za Donju Jablanicu.

- Saobraćaj je, dodao je, jako otežan i mogu ga koristiti samo interventna vozila, kaže premijer FBiH Nermin Nikšić.

Izrazio je nadu da će u toku dana u potpunosti biti deblokiran put Jablanca-Mostar, bar za komunikaciju malih vozila i vozila do tri tone, što će trebati posebno regulisati na način da se osigura signalizacija semafora.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vijesti.ba (@vijesti.ba)


- Cijenimo da urgentno možemo sanirati vlastitim sredstvima, ali sam dobio informaciju od direktora JP Željeznice FBiH da su oni materijalno možda i najpogođeniji u smislu ugrožavanja poslovanja, jer ostvaruju komunikaciju preko Luke Ploče. To može prouzrokovati ogromne štete po domaću privredu, a njima stvara gubitak dnevno od 280.000 KM - kazao je Nikšić.

U nastavku pogledajte i video koji je portalu Vijesti.ba ustupila organizacija Pomozi.ba koja je iz Mostara danas stigla sa konkretnom pomoći u Donju Jablanicu.

Ekipa Pomozi.ba na putu iz Mostara za Jablanicu

Posted by Vijesti.ba on Subota, 5. oktobar 2024.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo