03.10.2024 / 17:20 Fudbal - Lutrija BiH

Po uzoru na svjetske klubove: Fudbaleri i fudbalerke Sarajeva dobili sjajan poklon u trening centru

Po uzoru na svjetske klubove: Fudbaleri i fudbalerke Sarajeva dobili sjajan poklon u trening centru
Foto: FK Sarajevo
Lutrija Bosne i Hercegovine poklonila je ekipama FK Sarajevo i SFK 2000 Sarajevo dva Teq stola. 

Riječ je o inovativnom sportskom rekvizitu koji za igru i zabavu kombinuje elemente nogometa i stonog tenisa i posljednjih godina postao je popoularan u svim svjetskim klubovima.

Teq stolovi omogućavaju fudbalerima i fudbalerkama priliku za razvoj tehničkih vještina, koordinacije i brzine reakcije, a najčešće se koristi prije ili poslije treninga i fudbalskim ekipama daje mogućnost da uživaju u treningu na jedan drugačiji, ali zabavniji način. Takva praksa već je viđena u najvećim svjetskim klubovima, a teq stolove u svojim trening centrima već odavno imaju ekipe poput Barcelone, Manchester Uniteda i Juventusa.

Stolovi su brendirani grbom Sarajeva, kao i natpisom donatora Lutrije Bosne i Hercegovine, dok je za nabavku stolova zadužen ekskluzivni distributer za našu državu ACAR Events.

Poklon Lutrije Bosne i Hercegovine dolazi u trenutku kada su teq sportovi (teqball i teqvoly) u ekspanziji. Prethodnih godina ovi sportovi predstavljeni su u svim velikim gradovima Bosne i Hercegovine, a kroz ljetne i zimske turneje pokupili su mnoge simpatije i s razlogom privlače posebnu pažnju i nude nešto drugačije.

Oduševljenje zbog novih rekvizita nisu krili ni treneri ni igrači FK Sarajevo i SFK 2000 Sarajevo, a kako su u prvim utiscima rekli, teq stol će sigurno obogatiti period koji se provodi prije ili poslije treninga i pružit će nove mogućnosti za razvoj, ali i stvaranje pozitivne atmosfere.

Kombinujući elemente nogometa i stonog tenisa, teq stolovi pružaju inovativan pristup treningu, koji je istovremeno zabavan i izuzetno koristan.

Nastavkom ulaganja u sportsku infrastrukturu, Lutrija BiH još jednom je pokazala da je istinski partner zajednice, posvećen stvaranju boljih uslova za sve sportiste i ljubitelje sporta u Bosni i Hercegovini.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo