04.10.2024 / 16:37 BiH - Bh. rediteljica

Žbanić: Odgađanje izbora bila bi greška, još veća katastrofa bi bila platiti novih 20 miliona KM

Žbanić: Odgađanje izbora bila bi greška, još veća katastrofa bi bila platiti novih 20 miliona KM
Foto: Agencije
Prema posljednjim informacijama broj poginulih u katastrofalnim poplavama koje su pogodile područje Jablanice porastao je na 16, čime je ukupan broj poginulih u Bosni i Hercegovini skočio na 19.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona je za Vijesti.ba potvrdilo da je do sada smrtno stradalo 16 osoba.

Iz MUP-a HNK-a nam nisu mogli potvrditi za koliko osoba se traga.

Kako su ranije iz Kantonalne uprave civilne zaštite SBK-a potvrdili za portal Vijesti.ba na području Fojnice su poginule tri osobe od posljedica stravičnih poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu.

Bh. rediteljica Jasmila Žbanić oglasila se nakon vijesti o tragediji koja je zadesila Bosnu i Hercegovinu.

"Odgađanje izbora bi bila velika greška. Bolje da se izbori održe u mjestima gdje mogu. A pare uštede da se pomogne ljudima u nevolji.

Za provođenje izbora odobren je budžet u iznosu od 11.591.000 KM, dok će općine i gradovi snositi dodatne troškove od oko 7.500.000 KM, s ukupnim očekivanim troškovima od približno 20.000.000 KM." Još veća katastrofa bi bila da se mora platiti novih 20 miliona. To bi tek bilo neodgovorno. Ljudima u nevolji neće odmoći što će biti izbora, niti će se odgađanjem vratiti mrtvi ili smanjiti nečija odgovornost za ovo što se desilo. Budimo racionalni ! Sistem je zakazao. Ne rušimo ga dodatno", poručila je bh. rediteljica.

Odgađanje izbora bi bila velika greška. Bolje da se izbori održe u mjestima gdje mogu. A pare uštede da se pomogne...

Posted by Jasmila Zbanic on Petak, 4. oktobar 2024.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo