03.10.2024 / 23:28 Košarka - Zmaj odličan

Sjajna partija Muse u porazu Reala na premijeri Eurolige

Sjajna partija Muse u porazu Reala na premijeri Eurolige
Foto: X.com

Košarkaši Bayerna večeras su nevjerovatnim preokretom na svom parketu pobijedili Real Madrid sa 97:89 u meču prvog kola nove sezone Eurolige.

Bayern je bolje otvorio večerašnju utakmicu i imao je vodstvo na svojoj strani dok je Real Madrid u igri čuvao naš Džanan Musa koji je odlično počeo meč u Minhenu.

Musa je ubacio čak 11 poena za svega sedam minuta u prvoj dionici, ali potom ga je Jesus Mateo neočekivano izveo iz igre, te je bh. košarkaš do kraja prvog dijela bio na klupi.

Real je uspio da se vrati krajem prve dionice koju je dobio sa 29:26, te je bolje otvorio drugu četvrtinu, ali je je potom Bayern napravio preokret.

Bavarci su sjajnom igrom došli do vodstva, ali ponovo se u finišu Real vratio. Kraljevi su smanjili znatno zaostatak, te se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 52:51 za košarkaše Bayerna.

Bayern je uspio da nakon svega dva minuta igre u četvrtoj četvrtini smanji na 73:69 i vratiti dramu u meč.

Domaći su nastavili sa sjajnom igrom i šest minuta prije kraja izjednačili na 77:77. Edwards je igrao fantastično o pogodio za preokret i vodsrvo Bayerna za 79:77, a potom Mateo vraća Musu koji je bio najbolji igrač Reala sa 15 poena, ali i u trećoj dionici ga je trener Reala izveo iz igre.

Napier je potom zabio trojku sa 82:77 i potpunu erupciju oduševljenja u dvorani. Campazzo je s druge strane forsirao bespotrebno i promašio nekoliko šuteva.

Nevjerovatna serija se nastavila domaćeg tima koji su imali 24:4 u ovoj četvrtini tri8 minute do kraja, te vodstvo od 88:77. Soliranje Campazza je na kraju koštalo Kraljeve koji su uspjeli da ispuste veliku prednost i na izgled dobijenu utakmicu.

Potom večeras sjajni Musa zabija trojku za 88:82 i koliko-toliko vraća nadu Kraljevima. Real se u zadnjoj minuti u potpunosti vratio. Gosti su došli do 90:89 slobodnim bacanjima Campazza, ali je Bayern imao potom napad.

Na liniju za slobodnja bacanja otišao je Lučić i pogodio oba za 92:89. Zadnji napad na meču imao je Real preko Campazza koji ponovo forsira za tri poena i promašio je cijeli obruč. Nakon toga izgubio je živce zbog čega su prštale tehničke za Real, a to je riješilo na kraju pitanje pobjednika. Lučić je dobio nova slobodna bacanja, te je postavio konačnih 97:89.

Real večeras nije izgledao kao prethodnih sezona i bilo je jasno da su mnoge izmjene u igračkom kadru u odnosu na prošlu sezonu ostaviti traga. 

Musa je na kraju odigrao sjajan meč i bio jedan od najefikasniji u ekipi Reala sa 18 poena, četiri asistencije i dva skoka.

Bayern je do pobjede vodio fantastični Napier sa 25 poena. Odličan je bio i Voigtmann koji je imao double-double učinak sa 19 poena i deset skokova, te je dodao još i četiri asistencije.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo