03.10.2024 / 17:32 Regija - Prevozili migrante iz Srbije u BiH

Velika akcija policije u Srbiji: Razbijene dvije kriminalne grupe

Velika akcija policije u Srbiji: Razbijene dvije kriminalne grupe

Ivica Dačić je u velikoj policijskoj akciji uz pomoć svih služba za spriječavanje kriminala u zemlji, uhvatio više kriminalnih grupa i spriječio kriljumčarenje migranata, ljudi, kao i finansijske prevare.

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP, u koordinaciji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave za grad Beograd, nakon višemjesečne međunarodne istrage, na području Beograda, Mladenovca i Aranđelovca uhapsili pripadnike dvije organizovane kriminalne grupe zbog krijumčarenja migranata.

"Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi policija je uhapsila organizatora N. B. (27) kao i članove organizovane kriminalne grupe V.S (31), R. M. (25), R. N. (27), M. M. (19), B. S. (25) i J. S. (27).

Također, policija je zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili isto krivično djelo uhapsila organizatora S. N. (34), kao i članove druge organizovane kriminalne grupe V. R. (33), P. D. (40), D. D. (40) i R. Z. (65), a krivičnom prijavom biće obuhvaćene još dvije osobe za kojima policija intenzivno traga.

Osumnjičeni se terete da su od maja do avgusta ove godine, za najmanje 178 iregularnih migranata, omogućili nedozvoljen tranzit preko teritorije Srbije i nedozvoljen prelaz državne granice Srbije i Bosne i Hercegovine, u cilju njihovog daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama Evropske unije.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo