03.10.2024 / 15:34 Crna hronika - FUP

Zenica: Pronađen hašiš tokom pretresa, uhapšena jedna osoba

Zenica: Pronađen hašiš tokom pretresa, uhapšena jedna osoba
Foto: FUP

Jučer su policijski službenici Federalne uprave policije, Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga su pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Zeničko-dobojskog kantona, grada Zenice, zbog krivičnog djela „neovlašteni promet opojnim drogama“.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe suda Bosne i Hercegovine, izvršen je pretres osobe S.T. (1987) iz Zenice. Pretresanje osobe i stana izvršeno je zbog postojanja osnova sumnje u činjenje krivičnog djela „Neovlašteni promet opojnim drogama“, kojom prilikom je pronađeno određena količina opojne droge „Cannabis – Hašiš“.

Navedeno lice se sumnjiči da je na području Zeničko-dobojskog kantona, neovlašteno nabavljalo opojnu drogu „Cannabis – Hašiš“ koju je potom skrivalo u stanu koji koristi. Prilikom pretresanja pronađeni su i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelom.

Lice lišeno slobode je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će o njegovom daljnjem statusu odlučivati tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo