03.10.2024 / 14:22 Fudbal - Liga prvaka

Emery poput Mourinha: Samo su njih dvojica pobijedila Bayern s tri kluba

Emery poput Mourinha: Samo su njih dvojica pobijedila Bayern s tri kluba
Foto: Agencije
"Kada odigramo ovako dobru utakmicu, onda bi se i poraz prihvatio daleko lakše", rekao je Unai Emery, trener Aston Ville, koji su na domaćem terenu savladali Bayern 1:0 u utakmici 2. kola Lige prvaka.

"Pobjeda je nakon svega konačna nagrada. Zasad dobro brodimo prema našem cilju, a to je prolazak u drugi krug Lige prvaka. Imamo maksimalnih šest bodova, ali i puno posla ispred sebe“, dodao je španski strateg, često koban po bavarski klub.

Naime, uz Josea Mourinha sada je Unai Emery jedini aktivni trener koji je pobijedio Bayern s tri kluba. Prije Aston Ville bacao je njemačkog giganta na koljena s Paris St. Germainom i Villarrealom. Pobjednički pogodak postigao je Duran u 79. minuti, a zanimljivo je navesti kako je posljednji poraz u grupnoj fazi Lige prvaka Bayern upisao daleke 2017. godine od PSG-a. Parižane je tada vodio upravo Unai Emery.

"Bilo je trenutaka u meču kada nam je bilo teško i trebalo je izdržati. U tome smo uspjeli, i to zajedničkim snagama. Izvukli smo se iz toga, a kao nagrada je došao pogodak vrijedan tri boda", zadovoljno je zaključio 52-godišnji Emery koji je na poziciji trenera Aston Ville od 2022. godine, prenosi Index.hr.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo