03.10.2024 / 08:08 Fudbal - Video

Lionel Messi odveo Miami do nove titule MLS-a

Lionel Messi odveo Miami do nove titule MLS-a
Foto: X
Fudbaleri Intera iz Miamija osigurali su pobjedu protiv ekipe Columbusa i njome titulu MLS-a ove sezone, a u svemu tome je najveći udio imao jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Lionel Messi.

Legendarni duo iz Barcelone bio je strijelac sva tri gola, od čega je Messi dva puta tresao mrežu u 45. minutu i nadoknadi vremena pet minuta kasnije, dok je Luis Suarez svoj upisao tri minuta po startu drugog poluvremena.



Columbus je zabrinuo navijače iz Miamija, pošto je Rossi u 46 minutu postigao jedan pogodak, a Hernandes je bio precizan sa bijele tačke u 61. minutu meča.

Messi je ovom pobjedom uspio da Interu obezbijedi trofej, takozvani "Supporters' Shield", što je ekipi iz Miamija prvi put u historiji kluba da postigne jedan ovakav uspjeh. Najviše trofeja imaju LA Galaxy i DC United koji su ovaj podvig ponovili po četiri puta.

Samim tim, Messiju je ovo 46. titula u karijeri što ga čini apsolutno najtrofejnijim fudbalerom svih vremena, ostavljajući Danija Alvesa na drugom mjestu sa 44 trofeja.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo