02.10.2024 / 19:40 BiH - Ulaganja

Ministarstvo privrede USK ulaže milion KM u razvoj turizma

Ministarstvo privrede USK ulaže milion KM u razvoj turizma
Foto: Ilustracija
Vlada Unsko-sanskog kantona usvojila je danas prijedlog Ministarstva privrede u vidu Programa poticaja razvoja turizma za 2024. godinu, kojim su utvrđene mjere i aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje turističke i ugostiteljske djelatnosti, kao i podršku razvoju male privrede u ovom sektoru.

Ministar privrede USK Armin Kardašević naglasio je da su sredstva namijenjena malim privrednim subjektima, fizičkim osobama i pravnim subjektima, koji se bave turističko-ugostiteljskim uslugama.

-Za ovaj program u budžetu Ministarstva privrede planirano je milion konvertibilnih maraka, a sredstva će se dodjeljivati putem javnog poziva, u skladu sa usvojenim Programom utroška sredstava za subvencije preduzećima i poduzetnicima u oblasti turizma. - izjavio je Kardašević.

Poticajne mjere obuhvataju razvoj turističkih proizvoda, poboljšanje turističke ponude, povećanje zapošljavanja, te jačanje kvaliteta i konkurentnosti male privrede. Poseban akcenat stavljen je na povećanje broja subjekata male privrede i uključivanje žena, mladih i osoba sa invaliditetom u turističko-ugostiteljsku djelatnost.


(Vijesti.ba/FENA)

 

Izdvajamo