02.10.2024 / 18:16 Fudbal - Trener Borca

Žižović najavio Panathinaikos: Idemo da uživamo, zaslužili smo

Žižović najavio Panathinaikos: Idemo da uživamo, zaslužili smo
Foto: FK Borac
Trener Borca Mladen Žižović istakao je pred prvi meč Lige konferencija protiv Panathinaikosa da će im ovaj meč dati pravo da uživaju i budu ponosni na sve što su napravili do sada.

Žižović je rekao da Borac želi biti konkurentan i napraviti još jedno iznenađenje.

“Očekujemo jako tešku utakmicu. Panathinaikos je favorit u tom meču, ali pokušat ćemo da napravimo iznenađenje i pobijedimo sutra. Tražit ćemo svoju šansu, vidjet ćemo koliko će nam se prilika otvoriti u sutrašnjoj utakmici. Očekuje se velika kiša i možda će to stvarati dodatne probleme i jednoj i drugoj ekipi, ali imamo svoj način i stil igre koji smo već pokazali i sigurno da smo zaslužili ovo mjesto gdje se sada nalazimo”, rekao je Žižović i dodao:

“Sama činjenica da dolazi Panathinaikos, jedan od najvećih grčkih klubova, daje nama za pravo da uživamo u ovoj utakmici i da budemo ponosni na sve što smo napravili do sada. Mi ne želimo stati na tome, želimo još jedno iznenađenje. Prije svega da budemo konkurentni i da pokažemo da se možemo nositi sa još jednim grčkim velikanom. Bili smo skoro ravnopravni u obje utakmice protiv PAOK-a i to želimo iskoristiti u pripremi ovog meča”.

“Nema sumnje da će tribine Gradskog stadiona i sutra biti ispunjene do posljednjeg mjesta, a to će svakako domaćim fudbalerima biti motiv više. Igrači osjećaju drugačiji adrenalin kada je stadion ispunjen. Nije isto igrati na polupraznom stadionu na kojem čujete svaki komentar sa tribina i utakmicu na kojima osjetiš huk. Redovi ispred stadiona daju igraču dodatni motiv. Pozivam sve navijače da dođu bez obzira što je kiša, klub se voli i da pobjeđuje i kad gubi i kad je loše vrijeme i kad je dobro”, rekao je Žižović.

Utakmicu je najavio i fudbaler Borca, Stefan Savić.

“Bit će to teška utakmica. Imamo još dan da se pripremimo. Moramo biti 100 posto fokusirani da bismo došli do pobjede. Mislim da će biti jedna fina utakmica pred punim stadionom. Nema ništa ljepše za igrača od punog stadiona. Svaku utakmicu idemo na pobjedu i tako će biti i u četvrtak. Imamo dovoljno vremena za regeneraciju i mislim da to dobro radimo”, rekao je Savić.

Duel između Borca i Panathinaikosa na programu je sutra u 21 sat.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo