02.10.2024 / 16:23 Fudbal - Fudbaler Zvezde

Rade Krunić na ozbiljnom udaru u Srbiji: 'Iskusan, a kao početnik'

Rade Krunić na ozbiljnom udaru u Srbiji: 'Iskusan, a kao početnik'
Foto: X
Bh. fudbaler Rade Krunić, koji nije pozvan za predstojeće utakmice protiv Njemačke i Mađarske, prolazi kroz turbulentan period u karijeri.

U sinoćnjem susretu Lige prvaka u kojem je Crvena zvezda poražena sa 4:0 od Intera, Rade Krunić je bio jedan od igrača koji su najviše podbacili u timu srbijanskog šampiona.

Kao fudbaler koji je prije samo dvije sezone sa Milanom igrao polufinale Lige prvaka, Krunić je preko Fenerbahčea stigao u Zvezdu kao "kapitalno pojačanje" pred nastup u Ligi prvaka, ali za sada se njegov angažman ne čini kao dobar potez.

O tome je pisao Sport Klub, koji je Kruniću uputio ozbiljne kritike uz naslov: "Iskusni kao početnici: Krunićev CV Zvezdi ne znači ništa".

"Ključni detalj bila je izgubljena lopta Krunića u 59. minutu, Inter je poveo sa 2:0 u trenucima Zvezdine inicijative i sve je bilo gotovo. Počeo je potpuni potop i Zvezda više nije ličila na ozbiljnu ekipu.

Šteta, pošto je do tada Zvezda sasvim dobro parirala Interu i prijetila da izjednači.

Ispostavlja se da su najodgovorniji za sklapanje Zvezdinog tima Zvezdan Terzić i Marko Marin napravili grub previd procjenom da je Krunić igrač koji može poslije skoro dva mjeseca bez takmičarskog fudbala da bude pouzdana opcija u veznom redu.

- Ako ćemo da gledamo samo „CV“ Rade Krunić ima jači od Hwanga. Malo je defanzivniji od Koreanca, potrebno nam je to u Ligi šampiona da bismo dobili stabilnost i čvrstinu ispred štoperskog tandema. Moramo da dovodimo sve što je najbolje srpsko, kad se pojavio promil šanse da ga dovedemo strpjivo smo u tajnosti radili i išli na kartu zvezdaštva i srpstva. Napravili smo fenomenalan potez, govorio je prilikom gostovanja u „OKO magazinu“ na RTS-u, uoči starta u Ligi šampiona, generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Možda će vremenom Krunić zaigrati u Zvezdi kao nekad u Italiji, ali definitivno nije fenomenalan potez bilo njegovo angažovanje za aktuelnu Ligu šampiona i već je njegova nespremnost da odgovori zahtjevima odnela mnogo.

Na San Siru ne samo da nije donio stabilnost ispred štopera, nego je dao i materijal za trenerske udžbenike gde vezista ne bi smio da petlja ukoliko nije siguran da neće izgubiti duel i loptu. Taremi ga je „otresao“, dodao Arnautoviću i tu je Zvezdin poraz potpisan.

Krunić je klasičan primjer sistemske greške u sklapanju tima za Ligu šampiona. Nije bitan samo CV, nego i da se dobro procIJeni koliko igrač može odmah da pruži. ZamJena za Hwanga morala je da se dugoročnije traži, a ne na brzinu i na osnovu zvučnosti igrača.

Sistemski previd je i koncipiranje tima sa samo tri beka (jedan se ozbiljno povrijedio), pa je trener Milojević morao da odstupa od osnovne formacije i improvizuje. To su stvari koje se u Ligi šampiona kažnjavaju, a u domaćim okvirima ne prave problem", piše Sport Klub.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo