02.10.2024 / 21:10 BiH - Goražde

'Nedjelja djeteta' nizom aktivnosti obilježava se u BPK

'Nedjelja djeteta' nizom aktivnosti obilježava se u BPK
Foto: FENA

Nizom aktivnosti u Bosanskopodirnjskom kantonu (BPK) Goražde obilježava se “Nedjelja djeteta”, tokom koje se posebna pažnja nastoji posvetiti djeci i dječijim pravima.

Za mališane dječijih vrtića “Sunce”, “Zvjezdice” i parka Plavi cvijet danas je u zgradi kantonalnih institucija priređen i prijem kojem su prisustvovali premijer BPK GOražde Edin Ćulov, te predstavnici ministarstva za obrazovanje i Pedagoškog zavoda.

- Najviše se radujemo ovakvim susretima sa najmlađima, a ova sedmica je prilika više u kojoj moramo skrenuti pažnju na prava djece, ali naravno svaki dan slavimo ovu našu djecu. Uvijek pričamo i sve što radimo danas je za budućnosti naše djece, ali oni su i sadašnjost ovog društva i države. Zato moramo da uložimo mnogo ljubavi i pažnje kako bi ona izrasla u kvalitetne osobe koje će danas sutra voditi ovo društvo i državu - kazala je ministrica za obrazovanje BPK Goražde Adisa Alikadić - Herić.

“Nedjelja djeteta” u BPK Goražde obilježava se pod motom “Neka sve nedjelje budu dječije”, a pored brojnih radionica, na gradskom stadionu priređen je i sportski dan za najmlađe koji su posjetili i gradonačelnika Goražda.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo