02.10.2024 / 11:36 Fudbal - Premiership

Ferguson izabrao nasljednika Erika ten Haga

Ferguson izabrao nasljednika Erika ten Haga
Foto: Agencije
Kada Sir Alex Ferguson nešto kaže to ima posebnu težinu.

Iskusni fudbalski znalac četvrt vijeka je proveo na klupi Manchester Uniteda od kojeg je napravio svjetskog giganta, ali i u penziji nadzire dešavanja na "Old Traffordu".

Usljed loših rezultata na početkusezone opasno se ljulja klupa menadžeru Eriku ten Hagu, a italijanska La Gazzetta dello Sport prenosi da je uprava Uniteda dala holandskom stručnjaku dvije utakmice fore da popravi utisak kako bi izbjegao otkaz.

Isti izvor navodi da su u engleskom klubu identifikovali nekoliko vrhunskih trenera kao moguće nasljednike Ten Haga, među kojima su Simone Inzaghi i Thomas Tuchel. Međutim, Ferguson na klupi Uniteda želi Massimiliana Allegrija.


Italijanski stručnjak je slobodan od rastanka sa Juvent usom na kraju prošle sezone, a u svojoj dosadašnjoj karijeri sjedio je na klupi "Stare dame", Milana, Cagliarija, Sassuola ...

Allegri je šest puta bio prvak Italije, pet puta osvajač Kupa, a ukoliko preuzme kormilo slavnog kluba biće mu to prvo inostrano iskustvo.

United u četvrtak igra sa Portom u Ligi Evrope, pa za vikend gostuje Aston Villi, što bi mogle da budu posljednje utakmice sa Ten Hagom na klupi.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo