02.10.2024 / 11:12 Muzika i Film - Preminula na današnji dan

Sedam godina od odlaska Donne Ares

Sedam godina od odlaska Donne Ares
Foto: Arhiv

Bišćanka Azra Kolaković, poznatija kao Donna Ares preminula je na današnji dan, 2. oktobra 2017. godine u 41. godini života, nakon duge i teške bolesti.

Pjevačica se dugo borila sa rakom, a dokaz tome je i to da se opaki napadač vraćao čak tri puta, ali taj posljednji put nije uspjela izboriti najvažniju bitku. Često je o svojoj bolesti pisala putem društvenih mreža i tako ohrabrivala druge koji se bore sa istom ili sličnom dijagnozom, a njen posljednji koncert koji je održala u Zetri pokazao je koliko je bila jaka uprkos svemu.

Odrasla je u muzičkoj porodici. Otac je svirao gitaru, a majka klavir te je ujedno i pjevala. Završila je osnovnu i srednju muzičku školu. Prvi javni nastup imala je na "Dori" 1997. godine s pjesmom "Zadnja noć". Postala je popularna u BiH nakon objavljene pjesme "Kazna".

Posljednjih šest mjeseci života provela je u svom rodnom gradu, Bihaću.

Autorica je knjige "Soba za nikoga" koja je bila njena ispovijest, inspirisana borbom protiv teške bolesti sa kojom se borila.

Iza sebe je ostavila brojne hitove koje publika i danas rado sluša, a neki od njih su "A to mi nije trebalo", " Idi, idi moja vilo", "Šta smo ti i ja"...

Sigurno je da će je publika pamtiti kao ženu heroinu, ali i po njenom osmijehu i vedrini kojom je zračila.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo