01.10.2024 / 19:28 BiH - Tuzla

Potpisan ugovor o izvođenju radova: Počinje uređenje obale jezera Modrac

Potpisan ugovor o izvođenju radova: Počinje uređenje obale jezera Modrac
Foto: Vijesti.ba
Uz podršku Vlade Tuzlanskog kantona i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u narednih mjesec dana bit će realiziran projekat uređenja desne obale akumulacije “Modrac”.

Rok za završetak radova za poboljšanje infrastrukture i uslova za građane i posjetitelje je 30 radnih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Tim povodom danas su ugovor o izvođenju radova potpisali direktor JP „Spreča“ d.d. Tuzla Omer Kovčić i direktor „DEN ALM COMPANY“ d.o.o. Lukavac Šefik Begić.



Ugovor se odnosi na uređenje desne obale akumulacije “Modrac” u dužini oko tri kilometra sa radovima sanacije irehabilitacije obale u cilju zaštite od erozije.

"Ovo su prvi koraci vezano za uređenje obale na akumulaciji Modrac. Ovim ugovorom prelazi se na aktivnosti uređenja desne obale akumulacije Modrac u dužini od 3150 m, jednim dijelom to zahvaća grad Lukavac, a drugim dijelom grad Tuzli. Ujedno će ova staza služiti i za buduća prvenstva u ribolovu i naravno turizam i rekreaciju“, kazao je Kovčić.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici SRD „Smuđ“ Lukavac koji će biti aktivni učesnici 71. svjetskog prvenstva u sportskom ribolovu u septembru 2025. godineu kojem ćegradovi Tuzla i Lukavac biti domaćini.

"Projekat je izuzetno značajan je za predstojeće svjetsko prvenstvo koje će se održati na obali jezera Modrac - udicom na plovak i naravno za naredni period za razvoj turizma Tuzlanskog kantona i naše zemlje“, naglasio je Edin Begović, predsjednik kluba.

Uređenje jezera Modrac je jedan od prioriteta Vlade TK. Cilj je urediti obale jezera koje je veliki tusriatički potencijal Kantona.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo