01.10.2024 / 17:42 BiH - Završena prva faza radova

U Banjaluci otvoren najveći gradski park

Danas je u Banjaluci otvoren najveći gradski park, čime je završena prva faza radova.

Pripremljen je zabavni program uz vožnju s čamcima, jogu, pilates, rekreaciju, žurku uz disk džokeja i rekreativna trka u dužini 1.600 metara.

Ukupna vrijednost projekta bit će veća od 10 miliona KM, rekao je ranije Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, tvrdeći da će park Banjaluci dati novi izgled i pečat.

Idejno rješenje za park nastalo je kao sinteza projektnih rješenja dostavljenih na međunarodni konkurs koji je raspisala Gradska uprava.

“Koncept simbioze nagrađenih konkursnih rješenja ponudiće park kao sinhronizovanu mješavinu sadržaja i namjena koje će stvoriti nove prostorne vrijednosti i privući mnogobrojne korisnike” – rekli su ranije u gradskoj upravi.

Iako je dio stručne javnosti i građana pružio podršku za izgradnju parka,  prijedlog izrade regulacionog plana za ovo područje je odbijen. Postojeći regulacioni plan dozvoljava jedan dio radnji, ali ne sve one koje su planirani na toj lokaciji. Ipak, gradska administracija nastaviće da istrajava na izgradnji najvećeg gradskog parka, naveli su.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo