01.10.2024 / 16:26 BiH - Lokalitet Rosulje

Primopredaja novih stambenih jedinica u Vogošći nakon tehničkog prijema

Nakon realizacije izgradnje stambenih objekata A1-A i A1-B na lokalitetu Rosulje u općini Vogošća, započet je postupak tehničkog prijema koji najavljuje skoru primopredaju novih stanova njihovim vlasnicima.

Projekat, koji je dio šire inicijative Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova, predstavlja važan korak u rješavanju stambenog pitanja za pripadnike boračke populacije i mlade porodice.

Kupci su u direktnoj komunikaciji s predstavnicima Fonda izrazili zadovoljstvo postignutim rezultatima, te su s nestrpljenjem dočekali najavu tehničkog prijema. Prema riječima Fonda, primopredaja će uslijediti odmah nakon što se postupak završi, čime će 118 pripadnika boračke populacije konačno dobiti svoja nova stambena rješenja.

Posebna zahvalnost istaknuta je prema Ministarstvu za boračka pitanja Kantona Sarajevo i ministru Omeru Osmanoviću, čiji je angažman bio ključan za ubrzavanje rješavanja stambenog pitanja najugroženijih kategorija.

Ministarstvo je do sada omogućilo predaju 68 stanova na lokalitetu E i 10 stambenih jedinica na Šipu, a uskoro će biti obezbijeđeno i dodatnih 25 stambenih jedinica u Ilijašu za ovu kategoriju stanovništva.

Uz boračku populaciju, rješavanje stambenog pitanja pronašlo je i 30 mladih porodica koje su, putem Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, građenja i zaštite okoliša, ostvarile pravo na subvencioniranje dijela prodajne cijene stanova.

Fond Kantona Sarajevo za izgradnju stanova, predvođen direktorom Elvedinom Lagarijom, naglašava kako nastavlja s provedbom sličnih projekata, koji su u različitim fazama realizacije, te da će i dalje pružati podršku Vladi Kantona i resornim ministarstvima u rješavanju stambenih pitanja svih građana kantona.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo