01.10.2024 / 10:15 Tenis - Prvi igrač svijeta

Sinner prolazi teške trenutke: Nisam spavao nekoliko noći

Sinner prolazi teške trenutke: Nisam spavao nekoliko noći
Screenshot: X

Strah od kazne koja može da mu poremeti karijeru, stid zbog kritika nekih kolega jer se provukao u situaciji u kakvoj su mnogi nastradali, neizvjesnost zbog raznih scenarija u trenutku kada mu na terenu sve ide po volji – zaista nije lako Janniku Sinneru.

Žalba Svjetske agencije za antidoping (VADA) uhvatila ga je „na spavanju“.

“Mnogo noći nisam spavao”, priznao je najbolji teniser svijeta poslije plasmana u polufinale u Pekinga, gdje brani titulu.

“Ovo je veoma delikatna situacija, nimalo mi se ne dopada. Jedino želim da ponovim da ništa loše nisam uradio”, nastavio je Italijan.

Nije očekivao žalbu WADA:

“Veoma sam razočaran što sam ponovo u istoj situaciji. Neće biti nimalo lakše. Jedino što pokušavam je da ostanem skoncentrisan na terenu, da budem spreman da uradim sve što treba za svaku partiju. Ovo je teško i za moju ekipu, ja nisam sam u svemu ovome. Okružen sam bliskim ljudima koji znaju kroz šta prolazim i dobro me poznaju”, istakao je prvi reket svijeta.

Ono što se mora priznati Sinneru je da fantastično izdržava cijelu situaciju. Otkako je afera eksplodirala, nekoliko dana pred početak US Opena, on nije izgubio nijedan meč. Ako na kraju ostane nekažnjen – a WADA traži suspenziju od godinu do dvije dana – još više će psihološki ojačati i biti nevjerovatno jak.

Protiv Čeha Lehečke je dokazao koliko je pribran iako prolazi kroz najteže trenutke, mnogo teže nego kada je sve otkriveno. Tada je izgledalo da se spasio, a sada kazna mnogo više prijeti.

“Dobro sam počeo meč, sa puno samopouzdanja. Poslije sam brzo iskoristio neke šanse”, ocijenio je pobjedu sa 6:2, 7:6 (8:6).- U drugom setu je bilo teže. On je u taj-brejku imao dvije set lopte na 6:4, ali ja nisam gubio prisebnost.

“Sretan sam što sam dobio u dva seta i sačuvao snagu za polufinale”, zaključio je Sinner.

Rival mu je malo poznati Kinez Bu, 96. na svijetu.

“Cilj mi je da popravim igru na mreži”, otkriva Siner i dodaje:

“Baš zbog tog segmenta igre je malo nedostajalo da izgubim drugi set protiv Lehečke. Moram na tome da radim”.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo