30.09.2024 / 21:31 Fudbal - Legendarni fudbaler

Šok u fudbalu: FIFA suspendovala Samuela Eto'oa na pola godine!

Šok u fudbalu: FIFA suspendovala Samuela Eto'oa na pola godine!
Screenshot: X

Predsjedniku Nogometnog saveza Kameruna, Samuelu Eto'ou, izrečena je šestomjesečna zabrana prisustva utakmicama reprezentacije zbog kršenja disciplinskih pravila FIFA-e.

Eto'o, nekadašnji napadač Barcelone, na funkciji predsjednika NS Kameruna nalazi se od 2021. godine, a sada mu je onemogućen pristup svim utakmicama, kako muških tako i ženskih selekcija, u svim starosnim kategorijama.

"Sankcija je vezana za utakmicu osmine finala U-20 Svjetskog prvenstva za žene između Brazila i Kameruna, koja je odigrana 11. septembra 2024. godine u Bogoti, Kolumbija", navodi FIFA u svom saopćenju.

Međutim, Disciplinska komisija FIFA-e nije objavila konkretne detalje incidenta.

Prema saopćenju, Eto'o je proglašen krivim za "neprimjereno ponašanje i povredu principa fer-pleja", kao i za "nedolično ponašanje" u kojem su učestvovali i službeni predstavnici.

Ova suspenzija dolazi nakon novčane kazne koju je 43-godišnji Eto'o primio od Afričke nogometne federacije (CAF) prije manje od tri mjeseca, kao rezultat istrage o potencijalnim povredama etičkih i integritetskih pravila ove organizacije.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo