30.09.2024 / 16:22 Ostali sportovi - Sarajevo

Beram i Mukhammadzon najbolji bokseri 22. memorijalnog turnira 'Mustafa Hajrulahović Talijan'

Beram i Mukhammadzon najbolji bokseri 22. memorijalnog turnira 'Mustafa Hajrulahović Talijan'
Foto: FENA

Bokserka iz Hrvatske Sara Beram i bokser iz Rusije Makhmadshoev Mukhammadzon proglašeni su najboljim bokserima 22. Međunarodnog memorijalnog turnira "Mustafa Hajrulahović Talijan", koji je održan u Sarajevu od 24. do 30. septembra.

Turnir je ponovo potvrdio svoje mjesto kao jedno od najvažnijih takmičenja u kalendaru evropskog boksa, saopćeno je iz Bokserskog kluba " Zlatni ljiljani".

Nagrada za najbolju tehniku u ženskoj konkurenciji pripala je Alini Pushkar iz Rusije, dok je ovu nagradu u muškoj konkurenciji odnio Bajoku Bashkim s Kosova.

Priznanje za najborbenijeg boksera turnira osvojio je Aliev Shinasi iz Austrije, dok je nagradu za najborbenijeg omladinskog boksera dobio Tarik Hurić iz BiH.

U juniorskoj kategoriji, nagrade su otišle u Srbiju, gdje je Petar Sandić osvojio nagradu za najbolje tehnike, a Vuk Milenković ponio titulu najboljeg juniorskog boksera.

Predstavnik organizatora turnira Bokserskog kluba "Zlatni ljiljani" Adnan Pašić kazao je da je turnir još jednom pokazao kako Sarajevo, kroz sport i međunarodna takmičenja, nastavlja afirmisati svoje mjesto na evropskoj i svjetskoj sceni boksa.

- Nakon vrhunskog Evropskog juniorskog prvenstva u boksu ovog ljeta, ovo je još jedna potvrda da ostajemo na evropskoj mapi boksa i da ovaj sport ima svoju budućnost - zaključio je Pašić.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo