30.09.2024 / 15:30 Crna hronika - MUP KS

Oduzeta dva vozila od višestrukih prekršioca: Više od 41.000 KM neplaćenih kazni

Oduzeta dva vozila od višestrukih prekršioca: Više od 41.000 KM neplaćenih kazni
MUP KS

Policijski službenici MUP-a KS su prilikom kontrolisanja motornih vozila pronašli dva višestruka povratnika u činjenju prekršaja te im oduzeli vozila zbog neplaćenih kazni u iznosu više od 41.000 KM.

Kako je saopćeno, dana 27.09.2024. godine u 15,50 sati u ulici Hotonj, općina Vogošća, policijski službenici PU Vogošća su kontrolisali putničko motorno vozilo „Renault“, sa nepripadajućim registarskim tablicama, kojim je upravljao K.O., rođen 1993. godine, nastanjen u Sarajevu.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je 31-godišnjak višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, da vozilo nije registrovano i da vozilom upravlja bez važeće vozačke dozvole, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 18.133,60 KM.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Od 45-godišnjaka oduzeto motorno vozilo

Dana 27.09.2024. godine u 22,30 sati u ulici Odobašina, općina Centar, policijski službenici PU Centar su kontrolisali putničko motorno vozilo „VW Golf“, kojim je upravljao M.S., rođen 1979. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je imenovani višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, da vozilom upravlja u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 23.545,40 KM.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 227 stav 1. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo