30.09.2024 / 15:06 BiH - Šteta najavio

Raspisana nabavka još 10 novih trolejbusa, moći će voziti na bateriju

Raspisana nabavka još 10 novih trolejbusa, moći će voziti na bateriju
Foto: FB

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo objavio je danas da će Sarajevo voziti još 10 novih trolejbusa.

"Raspisana je nabavka. Na stranici Europske investicione banke objavljen je međunarodni tender za nabavku 10 novih trolejbusa.

Ovo je nastavak opredjeljenja Ministarstva saobraćaja i Vlade KS za unapređenje javnog prevoza",poručio je Šteta.

"Svi građani su se uvjerili šta znače nova vozila na našim ulicama. Obnova voznog parka je bila neophodna, nastavljamo u tom pravcu, jer svima moramo dati najbolje od javnog prevoza. Nabavljamo još 10 trolejbusa, što znači da ćemo ukupno imati 35 novih trolejbusa, a to je veliki uspjeh, jer nova vozila se nisu nabavljala od Olimpijade, a sada u periodu od četiri godine u potpunosti obnavljamo vozni park", poručio je kantonalni ministar.

"Novi trolejbusi će voziti i na našoj novoj trolejbuskoj liniji do Vogošće, koju trenutno obnavljamo, a koja je u ratu uništena.

Trolejbusi koji se nabavljaju za Sarajevo su 18-metarski, niskopodni te su opremljeni savremenom opremom. Radi se o zglobnim trolejbusima, koji će moći voziti i bez kontaktne mreže, na bateriju.

Ponuđači će, u skladu sa procedurama i pravilima nabavki EIB-a, svoje ponude moći dostaviti do 11.11.2024. godine", objavio je Šteta.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo će i u narednom periodu raditi na unapređenju javnog prevoza i obnovi voznog parka.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo