30.09.2024 / 15:00 Fudbal - Odbranio penal i sačuvao mrežu

Sjajni Nikola Vasilj u idealnih 11 Bundeslige

Sjajni Nikola Vasilj u idealnih 11 Bundeslige
Foto: Agencije
Još jedan vikend je iza nas, a jednako tako, zaključeno je i kolo Bundeslige.

U 5. ovosezonskom kolu, bilo je pregršt golova i uzbuđenja, a kako tradicija nalaže – SofaScore nam donosi idealnih 11 iz netom završenog kola.

Najbolju ocjenu u 5. kolu zaradio je ofanzivac Eintrachta Omar Marmoush. On je za svoj fantastičan nastup u kojem je upisao po dva gola i asistencije dobio je ocjenu 9,6 te tako predvodi idealnih 11.

Najbliži mu je bio sjajni Xavi Simons. Kreativac RB Leipziga bio je najbolji igrač u uvjerljivoj pobjedi svoje ekipe protiv Augsburga od 4:0. Upisao je gol i asistenciju, a bio je autor čak tri ključna dodavanja te je kreirao dvije velike prilike zbog čega je dobio sjajnu ocjenu od 9,5.

U idealnoj postavi kola našao se i njegov saigrač, Benjamin Šeško. Fantastični Slovenac je protiv Augsburga postigao dva gola te tako nastavio sa svojom sjajnom formom, a dobio je ocjenu 9,0.

Također, sjajni golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Nikola Vasilj našao se u idealnoj postavi 5. kola njemačke Bundeslige.



Njegov St. Pauli je drugu utakmicu zaredom sačuvao svoju mrežu netaknutom, a u pobjedi od 3:0 protiv Freiburga je briljirao s dvije odbrane, od čega je jedna bila odbrana udarca s bijele tačke, piše Sport Klub.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo