30.09.2024 / 14:48 Obrazovanje - Drugi mandat

Jusuf Duraković ostaje rektor Univerziteta u Zenici

Jusuf Duraković ostaje rektor Univerziteta u Zenici
Jusuf Duraković

Rektor Univerziteta u Zenici prof. dr. Jusuf Duraković dobio je povjerenje Senata te ustanove za drugi četverogodišnji mandat na čelu te ustanove, koji će početi teći u julu naredne godine, kada mu zvanično ističe sadašnji mandat - potvrdio je Feni zamjenik predsjedavajućeg Senata UNZE-a i dekan Islamsko-pedagoškog fakulteta prof. dr. Muharem Adilović.

On je dodao kako je, nakon provedene konkursne procedure, jedini protukandidat Durakoviću, prof. dr. Dženan Skelić sa Filozofskog fakulteta, neposredno pred izlaganja svog programa povukao svoju kandidaturu.

-Senat tako nije imao posebne dileme niti veliki zadatak. Ostalo je samo da se potvrdi izbor prof. dr. Jusufa Durakovića za novog-starog rektora - kazao je Adilović.

Duraković je dobio podršku 22 člana Senata, koji broji ukupno 25 senatora, od kojih su dvoje bili suzdržani dok jedan član nije bio prisutan na sjednici.

-Drago mi je da je ovaj izbor pokazao kako imam povjerenje. Malo je čudno, ali ima pravo na to, da je protukandidat Skelić povukao svoju kandidaturu neposredno pred izlaganje programa - kaže Duraković.

Jutros je Naučno-nastavničko vijeće Medicinskog fakulteta UNZE-a, potvrdio je Duraković, izglasalo prof. dr. Haruna Hodžića na novi mandat dekana tog fakulteta.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo