30.09.2024 / 10:23 Regija - Šverc iz Albanije

Crnogorska policija uhapsila 20-godišnjaka zbog krijumčarenja 95 kilograma marihuane

Crnogorska policija uhapsila 20-godišnjaka zbog krijumčarenja 95 kilograma marihuane
Foto: UP CG

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet narkotika uhapšen je M.U.(20) iz Tuzi, Crna Gora.

Granična policija Crne Gore tokom kontrole vozila M.U u Tuzima, pronašla je četiri veća pvc pakovanja sa sadržajem za koji se sumnja da je marihuana ukupne težine oko 95 kilograma, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

“Službenici Sektora granične policije, Stanice granične policije I Podgorica su, nakon višednevnih preduzetih aktivnosti iz svoje nadležnosti u rejonu Nabom – Traboin, u Tuzima, kontrolisali vozilo i lice koje je njime upravljalo – M.U. (20) iz Tuzi. Ovom su prilikom policijski službenici u prtljažniku vozila pronašli četiri veća pvc pakovanja sa sadržajem zelene biljne materije za koju se sumnja da je marihuana ukupne težine oko 95 kilograma”, navedeno je u saopštenju UP.

Iz policije su kazali da sa događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem je nalogu M.U. uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet narkotika.

“Preduzimaju se dalje policijsko – tužilačke mjere i radnje u cilju utvrđivanja identiteta i procesuiranja lica za koja se sumnja da su navedenu drogu prenijela sa teritorije Albanije na teritoriju Crne Gore, a koju je kasnije preuzeo osumnjičeni M.U”, kazali su iz UP.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo