30.09.2024 / 08:11 Obrazovanje - MindHub

Svečano otvorena internacionalna školu programiranja za djecu u Sarajevu

Grad Sarajevo je u subotu postao bogatiji za prvu MindHub akademiju u Bosni i Hercegovini, koju su u prisustvu velikog broja djece i roditelja svečano otvorile gradonačelnica prof. dr. Benjamina Karić i direktorica škole Dunja Glušac.

MindHub akademija je osnovana 2014. godine i predstavlja prvi inovativni program za edukaciju djece uzrasta od 6 do 15 godina koji je prisutan u izuzetno velikom broju zemalja širom svijeta: Estonija, Španija, Kenija, Turska, Bugarska i Rumunija su samo neke od njih.

"Koristeći sopstveni nastavni plan i program, akreditiran i certifikovan od strane organizacije "Education Alliance Finland", radeći u malim grupama razvijamo kod djece njihovo analitičko i logičko razmišljanje učeći osnove programiranja.

Vjerujemo da su digitalne vještine najvažniji preduslov za uspjeh u profesijama budućnosti i naša misija je da usmjerimo interesovanje djece za tehnologiju u pravcu koji im pomaže da steknu osnovne digitalne vještine i kompetencije neophodne za uspješnu karijeru u 21. vijeku". poručuju iz MindHuba.

Tokom mjeseca oktobra će biti održan veći broj besplatnih demo radionica za šta je roditeljima dovoljno odvojiti par minuta za registraciju svog djeteta putem sljedećeg linka: https://mindhub.ba/demo/hall/mindhub-sarajevo.


(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo