29.09.2024 / 15:28 BiH - Spomen obilježje na Slanoj Banji

Delegacija Vlade TK na obilježavanju 32. godine od formiranja II korpusa ARBiH

Delegacija Vlade TK na obilježavanju 32. godine od formiranja II korpusa ARBiH
Foto: FENA

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Irfanom Halilagićem, povodom 32. godišnjice formiranja II korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine položila je cvijeće i odala počast na spomen obilježjima na Slanoj Banji u Tuzli i na spomeniku poginulim pripadnicima MUP-a u obrambeno oslobodilačkom ratu 1992-95.

U Bosanskom kulturnom centru održana je i akademija, koja je i ove godine okupila brojne učesnike društveno političkog života TK ali i pripadnike 2. korpusa, ratne vojne invalide, porodice šehida i poginulih boraca i demobilisane borce.

Premijer Halilagić je u obraćanju naglasio značaj obilježavanja godišnjice stvaranja II korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

- Za razliku od prethodnih godina, primjetno je da obilježavanju svih bitnih datuma, uključujući i Dan II korpusa ARBiH pridajemo znatno više pažnje i da ovakva obilježavanja konačno dobivaju obrise kakve i zaslužuju – kazao je Halilagić.

Uključivanje mladih u ove manifestacije, dodao je, također ide u prilog njegovanju kulture sjećanja ali i ispunjavanju naše trajne obaveze da dostojanstvenim obilježavanjem godišnjice osnivanja 2. korpusa Armije RBiH čuvamo sjećanje na borbu za slobodu Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Vlade TK.

(Vijesti.ba/FENA)

Izdvajamo