27.09.2024 / 14:12 Crna hronika - Rudnik Kreka Tuzla

Napadnut radnik Površinskog kopa Šikulje

Napadnut radnik Površinskog kopa Šikulje
Foto: Arhiv

Na površinskom kopu Šikulje sinoć je fizički napadnut radnik rudnika.

Napad je prijavljen policiji. Još uvijek nije poznat napadač, niti se pouzdano zna čime je radnik povrijeđen.

"Policijska stanica Lukavac je dana 26.9.2024. godine zaprimila prijavu da je istog dana oko 19,30 sati na lokaltetu PK Šikulje od strane NN lica napadnut radnik navedenog rudnika, kao i da se u daljini prema navodima prijavitelja čuo zvuk koji asocira na pucanj iz vatrenog oružja.

Policijski službenici Policijske uprave Lukavac su postupajući po navedenoj prijavi izašli na lice mjesta radi poduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti, kojom prilikom je utvrđeno da je navedeni radnik pogođen u leđa nepoznatim predmetom, dok nisu potvrđeni navodi prijave koji se odnose na upotrebu vatrenog oružja. U pogledu navedenog, policijski službenici PU Lukavac su zajedno sa radnicima zaštitarske agencije koja radi na obezbjeđenju PK Šikulje izvršili obilazak navedenog lokaliteta kojom prilikom nisu uočena treća lica", navedeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Policijski službenici Policijske uprave Lukavac kontinuirano poduzimaju mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih releventnih činjenica u vezi
predmetnog događaja, te će više informacija biti dostupno po okončanju svih aktivnosti.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo