27.09.2024 / 11:39 Fudbal - Falit će navijači

Trener Zrinjskog razočaran pred Velež: Ovo nije pravi derbi...

Trener Zrinjskog razočaran pred Velež: Ovo nije pravi derbi...
Foto: HŠK Zrinjski
Nakon remija protiv Borca, a zatim pobjeda nad Željezničarom i Širokim Brijegom, ekipu Zrinjskog očekuje četvrti vezani derbi.

Predstojeća utakmica za Zrinjski će biti posebna, jer se radi o gradskom derbiju sa Veležom koji je zakazan za subotu (20:45 sati) na stadionu Rođeni u Vrapčićima.

"Četvrti derbi u nizu, za nas poseban u svakom smislu, pogotovo što je gradski i što je rezultat tu najbitniji", rekao je trener Zrinjskog Mario Ivanković, nakon čega je rekao kako mu je žao što će navijačima njegovog tima biti zabranjen dolazak na stadion:

"Prvenstveno što nema naših navijača, po meni automatski to nije pravi derbi. Čim nema bilo kojih navijača, u ovom slučaju naših. Mi znamo da oni neće biti tu fizički s nama, ali bit će u našim mislima i mi ćemo uraditi sve da nastavimo dobar niz. Idemo uraditi sve da osvojimo tri boda".

Ivanković pred utakmicu nije mnogo govorio o ekipi Veleža.

"Velike promjene što se tiče ekipe od početka sezone. Novi trener, nove ideje. Pokazali su zadnje kolo ubjedljivom pobjedom da ide na bolje. Mi gledamo sebe, da ostanemo konstantni. I nama treba neko vrijeme da smo više skupa. Idemo igrati kao i svaku utakmicu, ona nosi tri boda i sve ćemo uraditi da dođemo do njih".

Utakmica Veleža i Zrinjskog igra se sutra od 20:45 sati na Areni Rođeni, a glavni sudac će biti Miloš Gigović.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo