27.09.2024 / 09:40 Fudbal - Otvorio dušu

Ziljkić: Igrao sam sa Džekom, ali Adem je Adem

Ziljkić: Igrao sam sa Džekom, ali Adem je Adem
Foto: FK Novi Pazar
Bivši fudbaler Sarajeva Almedin Ziljkić nedavno je potpisao za Novi Pazar, klub iz svog rodnog grada u kojem je započeo fudbalsku karijeru.

Nakon samo tri mjeseca Ziljkić je napustio iranski Esteghlal i stigao u Novi Pazar čime je, kako kaže, ispunio svoj san.

Uoči utakmice protiv Radničkog, Ziljkić je govorio na konferenciji za medije na kojoj je priznao da je posebno uzbuđen što će zaigrati sa svojim idolom Ademom Ljajićem, koji također nastupa za Novi Pazar.

| Almedin Ziljkić “Zaplakao bih se kad pričam o Pazaru i Ademu” #samopazar

Posted by Fk Novi Pazar - Zvanična stranica on Četvrtak, 26. septembar 2024.

"Bio sam u drugo vrijeme u Novom Pazaru, igrao sam sa 16 ili 17 godina, ali Adem Ljajić je naš nogometni idol. Smijali smo se kad sam došao i Adem mi je rekao da sam njegovo dijete, ja sam rastao uz njega. Bio sam s njim na predstavljanju u Manchester Unitedu u našoj Hali sportova. Nikad nisam ni maštao o tome da mogu zaigrati s njim, znate gdje je Ljajić bio i vrati se u grad, otvori nam se prilika da zajedno zaigramo. Ja se uvijek naježim kad pričam o tome, meni se glava ježi", rekao je emotivni Ziljkić, pa dodao:

"S druge strane, uz dužno poštovanje, igrao sam sa Džekom, Pjanićem i sa svima, njima stvarno respekt, ali Adem je nama jednostavno Adem. Za nas ne postoji ni bolji ni ljepši ni jači ni veći... Samo Adem! Moja supruga zna, ja u svojoj spavaćoj sobi imam samo dres Ljajića. Imam njegove dresove iz Partizana, Fiorentine i Bešiktaša, a nisam kolekcionar. A onda vam se otvori prilika da gledate Adema Ljajića. Mislim da ova čaršija mora mnogo više da poštuje", dodao je Ziljkić.

Almedin Ziljkić je jedno vrijeme bio član reprezentacije BiH, za koju je nastupio samo tri puta.

Ziljkić će priliku za debi imati sutra od 18 sati kada će Novi Pazar igrati protiv Radničkog, kojeg sa klupe predvodi Feđa Dudić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo