26.09.2024 / 22:40 Fudbal - Livaković heroj

Fenerbahče slavio nakon velike drame, Džeko igrao 13 minuta

Fenerbahče slavio nakon velike drame, Džeko igrao 13 minuta
Foto: X.com
Fenerbahče je večeras pobijedio Royale Union SG sa 2:1 u prvom kolu Evropske lige, a junak je bio Dominik Livaković.

Golman hrvatske nogometne reprezentacije je u sudijskoj nadoknadi odbranio penal, a Edin Džeko i društvo su na kraju utakmice napravili sjajan potez.

Jose Mourinho odlučio je da napravi nekoliko promjena u sastavu Fenerbahčea nakon poraza od Galatasarayja, a na klupi je ostao i Edin Džeko.

Fener je uspio da dođe do prednosti u večerašnjem susretu u 26. minuti kada je Soyuncu pogodio za 1:0 nakon što ga je uposlio Rodrigo Becao.

Do drugog gola turski klub stigao je u 82. minuti nakon što je Burgess zatresao svoju mrežu za 2:0 i činilo se da je pitanje pobjednika riješeno, ali Royale Union je u samom finišu napravio pravu dramu u Istanbulu.

Ipak, junak domaćeg tima bio je nevjeorvatni Domnik Livaković koji je imao noć iz snova večeras protiv Royale Uniona.

Gosti su prvo u 92. minuti došli do penala koji je odlučio izvesti Franjo Ivanović čiji udarac je sjajno odbranio Livaković na oduševljenje navijača Fenera.

Međutim, već u narednoj akciji gosti su dali gol za 2:1. Ivanović je uspio da asistira za Sykesa koji trese Livakovićevu mrežu za totalnu dramu u finišu susreta.

Gosti su imali još nekoliko sjajnih šansi da dođu do 2:2, ali je Livaković ponovo bio odličan i najzaslužniji je što je Fenerbahče uspio da dođe do pobjede i tri boda.

Kada je Džeko u pitanju on je na teren ušao u 77. minuti umjesto En Nesyrija koji ni ovaj put nije uspio da iskoristi priliku i pokaže zbog čega je Fenerbahče dao silni novac ovog ljeta na njegov transfer iz Seville.

Fenerbahče u narednom kolu Evropske lige koje se igra već naredne sedmice gostuje holandskom Twenteu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo