26.09.2024 / 16:32 Košarka - As Real Madrida

Džanan Musa prvi put javno govorio o velikoj porodičnoj tragediji

Džanan Musa prvi put javno govorio o velikoj porodičnoj tragediji
Foto: X.com
Sjajni bh. košarkaš Džanan Musa sinoć je prvi put javno progovorio o malo poznatom detalju iz svog porodičnog života u intervjuu za španski El Chiringuito TV.

Osim toga, bh. košarkaš je govorio i o užasima rata sa kojim je njegova porodica kao i mnoge druge bila suočena 90-tih godina prošlog vijeka.

"Moj otac je bio u ratu, a ja tada nisam bio rođen, hvala Bogu. Pričao sam s njim o tome i bilo je jako teško. Nije znao znao gdje mu je porodica, nije znao da li je majka kod kuće ili je mrtva", ispričao je Musa Špancima. Tu se nije zaustavio.

"Moj brat sada ima 34 godine i doživio je rat, ali bio je vrlo mali. Mnogo puta smo pričali o ratu i to je bio horor", kazao je Musa.

Bh. as govorio je i o teškoj povredi koju je doživio 2022. godine kada je nastupajući za Breogan doživio rupturu dušnika u meču protiv Manrese u okviru španske ACB lige.

Da se samoinicijativno nije uputio u bolnicu, pitanje je da li bi uopće preživio, a potom je prvi put za medije otkrio da su njegovi roditelji doživjeli porodičnu tragediju.

"Bojao sam se za svoj život i mislio sam na svoju majku, jer smo, a o tome prvi put govorim, izgubili dvije sestre koje su preminule", otkrio je Musa bez dodatnih detalja tragedije.

Naš košarkaš je za kraj poručio da je snimak povrede pogledao samo jednom i da više ne želi, te je poentirao da je vrlo teško biti Džanan Musa.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo