25.09.2024 / 22:53 Fudbal - Trener Sarajeva

Zekić nakon derbija: Ne treba preko hljeba tražiti pogače

Zekić nakon derbija: Ne treba preko hljeba tražiti pogače
Foto: FENA
Fudbaleri Sarajeva i Željezničara podijelili su bodove u vječitom derbiju odigranom na stadionu "Asim Ferhatović Hase", u okviru 8. kola WWin lige Bosne i Hercegovine. Susret je okončan rezultatom 1:1.

Svoj komentar nakon utakmice dao je i šef stručnog štaba “Bordo tima”, Zoran Zekić.

“Nismo se moji igrači i ja očito razumjeli u određenim situacijama. Imali smo dosta pogrešnih dodavanja, gubili smo dosta lopti. Ali u drugom je bila druga priča”, započeo je Zekić, te nastavio:

“Ne treba preko hljeba tražiti pogače, pokušali smo ojačati veznu liniju. Igrali smo dobro u drugom poluvremenu, ali derbi je, ne treba biti nezadovoljan. Možda sam neke stvari trebao napraviti bolje, ali to je pamet nakon utakmice.”

Osvrnuo se na atmosferu na prvom sarajevskom derbiju kao treneru Sarajeva.

“Hvala svima koji su danas došli, uživao sam. Svi smo se nadali pobjedi, ali nešto se pitalo i Želju koji je bio bolji prvo poluvrijeme”, rekao je Zekić.

Osvrnuo se i na predstojeće gostovanje Širokom Brijegu.

“Svaka utakmica je teška. Široki Brijeg će biti nabrijan protiv nas. Moramo se postaviti dominantnije, da budemo bolji na lopti”, rekao je Zekić, te zaključio:

“Osjećam se lijepo u Sarajevu. Drugačiji je sada osjećaj i odgovornost, i ja sam iskusniji. Sve se svodi na puno rada i puno razmišljanja, ali previše razmišljanja nekada nije dobro.”

Sarajevo će u narednom kolu gostovati Širokom Brijegu, a susret na “Pecari” na rasporedu je u ponedjeljak, 30. septembra, od 18:00.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo