25.09.2024 / 17:55 Fudbal - WWin liga BiH

Velika pobjeda Igmana protiv Sloge

Velika pobjeda Igmana protiv Sloge
Foto: FK Igman Konjic
Prvu od tri današnje utakmice koje se igraju u okviru 8. kola WWin lige Bosne i Hercegovine odigrale su ekipe Sloge i Igmana, a gosti su slavili sa 2:0 u Doboju.

U prvom poluvremenu utakmice između FK Sloga Meridian i FK Igman rezultat je ostao 0:0. Utakmica je bila borbena, sa mnogo grešaka na obje strane, što je uticalo na kvalitet igre.

U ranoj fazi meča, Igman je zaprijetio udarcem Kenana Hebibovića, koji je bio neutraliziran od strane Pavlovića. Domaća ekipa također je imala nekoliko prilika, a Jović je pokušao sa 18 metara, no njegov udarac je otišao preko gola. U 29. minuti, Vidić je imao dobru priliku kada je glavom šutirao nakon Jovićevog centriranja, ali lopta je prošla pored gola.

Ramić je u 31. minuti pokušao glavom, no i ovaj pokušaj je završio pored okvira gola. Do kraja poluvremena, Hebibović je još jednom pokušao iz daljine, ali lopta je otišla preko gola.

Iako su oba tima imala svoje prilike, efikasnost je izostala, pa se na odmor otišlo bez golova. U prvih 45 minuta, Igman je bio nešto konkretniji, ali nedostatak završnice ostavio je rezultat na 0:0.

Prvi gol postigao je Herić u 57. minuti nakon sjajnog prodora Stefana Denkovića po lijevoj strani, kada je ubacio prizemnu loptu koja se odbila od jednog od defanzivaca Sloge i završila u mreži. Iako su domaći pokušavali izjednačiti, nisu imali sreće s završnim udarcima, a Jović je bio blizu, no njegov slobodnjak iz 60. minute završio je na stativi.

Igman je povećao prednost u 74. minuti kada je Denković ponovo briljirao, prolazeći kroz odbranu Sloge i asistirao za Tatića, koji je zabio za 0:2. Domaća ekipa se našla u teškoj situaciji nakon što je Omić u 80. minuti dobio drugi žuti karton, ostavljajući Slogu s igračem manje, piše SCsport.

U posljednjim minutama, Šehić je pokušao smanjiti rezultat, ali je njegov udarac sa desetak metara brani golman Igmana, Ćeman. Sloga je imala priliku za penal, no dosuđeni penal bio je poništen zbog ofsajda, što je izazvalo negodovanje domaćih navijača.

Igman je na kraju zadržao prednost i osigurao tri boda, dok se Sloga mora suočiti s izazovima u narednim utakmicama.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo